Bospad 22, 9684 AW Finsterwolde     0597 - 333 950 info@notarisvanderlaan.nl

Medewerkers Notaris Van der Laan

Medewerkers

Notaris Marny van der Laan

Notaris Marny van der Laan

Na het afronden van het VWO op het Dollard College te Winschoten, studeerde Marny notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het voltooien van deze opleiding is zij in maart 2000 in dienst gekomen bij notaris Lathouwers te Finsterwolde. In 2003 werd door haar de Notariële Beroepsopleiding afgerond, waarna zij waarnemings-bevoegd werd (de bevoegdheid om een notaris in geval van afwezigheid te mogen vervangen).
Na 6 jaar werkervaring in het notariaat kwam daar uiteindelijk de bevoegdheid bij om zelf notaris te worden en toen de heer Lathouwers aangaf met ingang van 1 januari 2009 te willen stoppen als notaris, heeft Marny de kans om zelf notaris te worden met beide handen aangegrepen.
Marny houdt zich bezig met alle taken van een notaris, zoals het opmaken en passeren van notariële akten, het voeren van (juridische) besprekingen en het geven van advies op alle voorkomende rechtsgebieden.
Patrick Roos

Patrick Roos

Gediplomeerd notarisklerk/boekhouder

Patrick Roos rondde in 1992 zijn opleiding af aan de Meao (Aa college) te Groningen.Na een jaar militaire dienst begon
hij in 1994 zijn loopbaan in het notariaat. Na twee jaar werkervaring te hebben opgedaan in het notariaat, startte hij in 1996
zijn 4-jarige opleiding tot gediplomeerd notarisklerk, welke opleiding hij in 2000 met goed gevolg heeft afgerond.
Patrick Roos houdt zich bezig met alle voorkomende notariële werkzaamheden op het gebied van de registergoed praktijk,
daarnaast is Patrick ook verantwoordelijk voor de boekhouding op het notariskantoor.
De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het voeren van besprekingen met diverse partijen (verkoper(s), koper(s), makelaar(s), banken en hypotheekadviseur(s);
 • doorhaling hypothecaire inschrijvingen;
 • beheer depotgelden;
 • opstellen van alle benodigde (onderhandse en notariële) overeenkomsten en akten: koop-, pacht- en geldleningsovereenkomsten, akten van levering en hypotheekakten;
 • opstellen akten van verdeling en levering (i.v.m. echtscheiding of verbreken samenleving);
 • afkoop beklemmingen;
 • verzorging financiële afwikkeling van transacties (overboeking gelden (ver)koper, betaling tussenpersonen (makelaars/hypotheekadviseurs/taxateurs) en aflossing hypotheken.
Burckhard Schuur

Burckhard Schuur

Gediplomeerd notarisklerk / agrarisch specialist

Burckhard Schuur rondde in 1983 zijn opleiding af aan de Meao te Winschoten. Amper anderhalf jaar militaire dienst, werkzaamheden bij de voormalige gemeente Midwolda en de belastingdienst, startte hij in 1986 zijn loopbaan in het notariaat.
Na 1 jaar werkervaring te hebben opgedaan in het notariaat, begon hij in 1987 zijn 4-jarige opleiding tot gediplomeerd notarisklerk, welke opleiding hij in 1992 met goed gevolg heeft afgerond.
Burckhard Schuur houdt zich voornamelijk bezig met alle voorkomende notariële werkzaamheden op het gebied van de registergoed praktijk (zowel op prive- als zakelijk gebied en agrarische transacties) en de ondernemerspraktijk.
De werkzaamheden omvatten onder andere:

 • besprekingen met o.a. verkopers / kopers, makelaars, banken, hypotheek- en belastingadviseurs;
 • begeleiding / verzorging openbare verkopingen (veilingen) registergoederen;
 • opstellen van alle benodigde (onderhandse en notariële) overeenkomsten en akten: koop-, pacht-, huur-, huurkoop-, geldleningsovereenkomsten, levering- en hypotheekakten, veilingakten;
 • bespreking/overleg/advisering cliënten inzake het opstellen van akten, zowel oprichtingsakten als wijzigingsakten met betrekking tot stichtingen, verenigingen en besloten vennootschappen;
 • verzorging financiële afwikkeling van transacties (overboeking gelden (ver)koper, betaling tussenpersonen (makelaars / hypotheekadviseurs / taxateurs) en aflossing hypotheken en dergelijke.